موضوع : طراحی وب سایت
به مکانی در اینترنت که مجموعه ای از متن، فیلم، تصاویر، قالب بندی، رنگ، لینک و... را شامل می شود وبسایت می گویند. انواع وب سایت از لحاظ شیوه مدیریتی 1- وب سایت های ثابت یا استاتیک 2- وب سایت های پویا یا داینامیک
وقتی کار جدیدی شروع میکنید و می خواهید در کمترین زمان خودتان و کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید بهترین راه داشتن یک وب سایت است.
امروزه بهترین ابزار برای معرفی هر کسب و کاری در هر جای کره زمین بدون در نظر گرفتن محدوده زمانی و جغرافیایی، استفاده از وب سایت است. برای اینکه بهترین وب سایت متناسب با حوزه فعالیت کسب و کارتان را داشته باشید، ابتدا لازم است با انواع وب سایت ها، کاربرد و عملکرد آنها آشنا شوید.
وب سایت ها انواع متنوعی دارند و از جهات مختلف مانند روش طراحی و... دسته بندی می شوند.
وب چیست؟
وب جهانگستر، یا به اختصار وب (World Wide Web ) یک سامانه اطلاعاتی از پروندههای ابرمتنی متصل به هم می باشد که از طریق شبکه جهانی اینترنت قابل دسترسی هستند. به کمک یک مرورگر وب میتوان صفحات وب (که شامل متن، تصویر، ویدئو و سایر محتویات چندرسانهای هستند) را مشاهده کرده و به کمک ابرپیوندها در میان آنها حرکت کرد. به طور کلی به فضای آنلاین متشکل از میلیون ها، بلکه میلیاردها وب سایت اینترنتی "وب" گفته می شود.
در حقیقت، به مجموعه وب سایت های اینترنتی مختلف، که در سراسر دنیا و به زبان های گوناگون هستند، وب گفته می شود. وب بستری از به هم پیوستن شبکه های کامپیوتری مختلف به منظور به اشتراک گذاری محتوا می باشدبه طوری که همه افراد در سراسر جهان به این اطلاعات آزادانه دسترسی داشته باشند، اما وب سایت، یکی از واحدهای کوچک تشکیل دهنده این رسانه جهانی است.
وبسایت چیست؟
به مکانی در اینترنت که مجموعه ای از متن، فیلم، تصاویر، قالب بندی، رنگ، لینک و... را شامل می شود وبسایت می گویند. این پرونده، اسناد و اطلاعات موجود از طریق یک آدرس و صفحات بهم پیوسته قابل دسترسی می باشند. این صفحات بر روی یک سرور قرار دارند که دائم به اینترنت وصل هستند. هر سرور هزاران وب سایت را در بر می گیرد. هر کدام از این سرور ها دارای یک ip مجزایی هستند که مجموعه این سرورها شبکه جهانی وب را تشکیل می دهند.
امروزه با افزایش حضور مخاطبان و کاربران در فضای مجازی، حضور و فعالیت شرکت ها و ... در فضای مجازی امری ضروری تلقی می شود و مخاطبان بیشتری به سمت شما سوق داده می شوند. این حضور نیازمند راه اندازی وبسایت است که هدف از راه اندازی وبسایت ایجاد ارتباط با کاربران و تبدیل کاربران به مشتریان و تبدیل مشتریان به خریداران سودمند است.
آدرس وب سایت
هر آدرس وب سایت از 4 بخش مجزا تشکیل شده است:
بخش 1: پروتکل که همان http یا ftp است.
بخش2 : www که به شبکه گسترده جهانی (World Wide Web ) اشاره دارد.
بخش 3: نام دامنه که همان نام سایت و یا صفحه است که اطلاعات در آن قرار می گیرد.
بخش 4: پسوند دامنه (.ir و .com و...) که در آخر می آید.
تاریخچه وب سایت ها:
Tim Berners-Lee تیم برنرز لی بنیانگذار شبکه جهانی وب (world wide web) در آگوست سال 1991 اولین وبسایت را خلق کرد. اولین وب سایت ساخته شده توسط تیم برنرز حاوی اطلاعاتی نظیر ابر متن ها و نحوه ساخت صفحه وب بود .
Hypertext ) یا ابرمتن: به فرمتی از متن و اطلاعات گفته می شود که قابل مشاهده بر روی صفحه نمایشگر است و از طریق ابرپیوند Hyperlink به داده ای دیگر دسترسی پیدا می کند. صفحات ابرمتن توسط ابر پیوندها به یکدیگر مرتبط می شوند. ابر متن ها یک فضای ارتباطی برای اشتراک گذاری مطالب در اینترنت را فراهم می کنند. زبان نشانه گذاری ابرمتن (HTML) نیز بر اساس همین مفهوم شکل گرفته است. )
در ابتدا وب سایتها با کدهای <html> نوشته شدند و به تدریج پیشرفته کرده و با گسترش زبان های برنامه نویسی مثل CGI, PHP, ASP.NET, ASP, JSP ساختار وبسایت ها نیز تغییر کرد. همچنین گرافیک سایت ها قوی تر شد و ورود تصاویر و انیمشن ها به وب آغاز گردید، همچنین پیدایش برنامه های گرافیکی متحرک مانند فلش flash ظاهر وبسایت ها را عوض کرد.
ویژگی نسخههای مختلف وب:
1. وب 1.0: وب نسخه یک: مرتبط شدن مستندات به وسیله پیوندها- لینک ها
2. وب 2.0: وب نسخه دو: ایجاد محتویات توسط کاربران و تولید اطلاعات و رشد دادن آنها
3. وب 3.0: وب نسخه سه: به وقوع پیوستن ارتباط داده ها و مردم در کل جهان
انواع وب سایت از لحاظ شیوه مدیریتی
به وب سایت هایی گفته می شود که صفحات آن یکبار ایجاد می شوند و اطلاعات در آن قرار می گیرند و تا مدت زیادی تغییر نمی کنند. برای تغییر و به روزرسانی این گونه وب سایت ها زمان زیادی را باید صرف کرد. غالباً برای برنامه نویسی آنها از html, css, java script استفاده می شود. تک تک صفحات سایت های استاتیک جداگانه طراحی می شوند و دیزاین هر صفحه از وب سایت می تواند متفاوت باشد. برای طراحی اینگونه وب سایتها نیاز به یک html کار دارید که هزینه کمتری نسبت به سایت های داینامیک دارند. با توجه به کاهش حجم کدها در این وبسایت ها، سرعت بارگذاری بیشتری دارند و خوانایی آنها برای ربات های جستجو بهتر است و در رتبه بندی گوگل موثر واقع می شوند.
وب سایتهای پویا یا داینامیک به وب سایت هایی گفته می شود که برای طراحی آنها از زبان های برنامه نویسی مانند ASP، ASP.Net و Php و... استفاده می شود و دارای یک پنل مدیریت می باشند که ایجاد تغییرات در آن به راحتی صورت می گیرد و هیچ گونه محدودتی برای تغییر، ایجاد، افزودن مطالب، حذف مطالب و... وجود ندارد که این یکی از مزیت های وب سایت های داینامیک به شمار می رود. این وب سایت ها گرافیک بالاتری دارند، پس به طبع سرعت بارگذاری آنها کندتر است.
انواع وب سایت از لحاظ کاربرد
وب سایت فروشگاه اینترنتی
در وب سایت فروشگاه اینترنتی برخلاف فروشگاه های سنتی ( فروشگاه هایی که در مکان های مشخصی قرار دارند و از طریق حضور مشتریان در فروشگاه فعالیت می کنند.) کالا و اجناس را در وب سایت ها به نمایش می گذارند و کاربر با ورود به سایت و مشاهده اجناس، کالای خود را سفارش می دهد و روش پرداخت، نحوه ارسال و... را انتخاب می کند که پس از تایید سفارش، محصول برای مشتری ارسال می شود.
در وب سایت فروشگاهی باید تمام مشخصات و جزئیات محصول به درستی ذکر شود و تصاویر مناسب از محصول در اختیار کاربر قرار داده شود.
تفاوت فروشگاه سنتی با فروشگاه اینترنتی
در فروشگاه های اینترنتی در هر ساعتی از شبانه روز می توان به سایت مراجعه کرد و نیاز به حضور فیزیکی در آن مکان نیست که با توجه به تنوع بالا محصولات، شمامی توانید محصولی را سفارش دهید که در منطقه و شهر شما وجود ندارد. در حالی که در فروشگاهی سنتی فقط در ساعاتی مشخص امکان مراجعه حضوری و خرید کالای مورد نیاز خود را دارید و تنوع محصولات برای خرید، بسته به منطقه مکانی شما کمتر از فروشگاه اینترنتی است.
قدم اول برای راه اندازی وبسایت فروشگاهی، این است که خود را جای مشتریان قرار دهید و ببینید مخاطبان و مشتریان شما چه انتظاری از فروشگاه شما دارند و به چه محصولاتی نیاز دارند، حال اقدام به راه اندازی وب سایت خود کنید.
وب سایت شخصی
وب سایت های شخصی جهت کاربرد های مختلفی طراحی می شوند و هر کدام هدف خاص خود را دارند. مثلاً برای معرفی شخص، نشان دادن فعالیت ها، اهداف، عقاید، بیان دیدگاه ها، رزومه و سوابق افراد وب سایت های شخصی راه اندازی می شوند.
امروزه افراد متخصص با حوزه فعالیت های متفاوت می توانند برای خود یک وب سایت داشته باشند و از طریق آن اقدام به آموزش یا انجام پروژه های اختصاصی کنند و خودشان بدون واسطه درآمد کسب کنند. طراحی این گونه وب سایت ها هزینه های کمتری نسبت به سایرین دارد.
وب سایت شبکه های اجتماعی
عبارت شبکه اجتماعی به وب سایت های اجتماعی اشاره دارد و مردم را در سراسر جهان به یکدیگر متصل می کند. برخی افراد به اشتباه فکر می کنند که این شبکه های اجتماعی نرم افزار هستند نه وب سایت، در حالی که این نرم افزارها صرفا ابزار ارتباطی هستند. وب سایت های شبکه های اجتماعی مثل توئیتر، فیس بوک، لینکدین و... این امکان را به افراد می دهند تا محتوا، عکس ها، ویدئو، مطالب و... را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و در ایجاد روابط با یکدیگر، مشارکت با یکدیگر و... نقش دارند.
وب سایت آموزشی
هدف از طراحی سایت آموزشی، ارائه آموزش به افراد مختلف است که افراد با تخصص در حوزه های متنوع به تولید محتوای آموزشی می پردارند و علم خود را با دیگران به اشتراک می گذارند. با توجه به اینکه کاربران مدت زمان زیادی را در وبسایت های آموزشی سپری می کنند؛ لذا می بایست گرافیک و ظاهر وب سایت خسته کننده نباشد.
وب سایت اشتراک گذاری عکس و ویدئو
از طریق این گونه وب سایت ها می توانید عکس ها و ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. مانند یوتیوب، آپارات، پینترست و...
صاحبان و مدیران کسب و کارهای اینترنتی می توانند ویدئو مورد نظر و تبلیغاتی خود را به راحتی در آنجا آپلود کنند و کاربران بیشتری را جذب کنند که این یکی از ویژگی های مهم این وبسایت ها می باشد.
وب سایت آرشیو
وبسایت آرشیو، دسترسی رایگان برای افراد، کارشناسان، مورخین و ... به وجود می آورند که ذخیره خوبی از وب سایت های گوناگون را در برمی گیرند. منابع به گونه ای ذخیره، سازماندهی و حفاظت می شوند تا در صورت نیاز هنگام بازیابی قابل مشاهده باشند.
وب سایت تفریحی، سرگرمی
امروزه بیشترین استفاده مردم از اینترنت برای تفریح و سرگرمی است بنابراین وبسایت های تفریحی با محتوای جذاب و مناسب جز پربازدیدترین وب سایت ها هستند.
سایت های تفریحی و آموزشی شامل دو دسته می باشند:
1. وب سایت های گیم و بازی آنلاین
2. وب سایت های محتوا محور شامل مطالب تفریحی و سرگرمی
ساختار، امکانات و طراحی وب سایت های بازی آنلاین با سایرین تفاوت های زیادی دارد.
وب سایت علمی
صاحبان وب سایت های علمی می توانند اخبار، مطالب، مقالات علمی و آموزشی به روز را در اختیار عموم قرار دهند و علم ودانش خود را به مردم انتقال دهند. همچنین با ایجاد امکان پرسش و پاسخ، کاربران می توانند پاسخ سوالات خود را پیدا کنند.
وب سایت پورتال
سایت پورتال دسته ای از وب سایت ها هستند که اغلب سایت های سازمانی را در برمی گیرند. کلیه فرآیندها، خدمات و مدیریت اطلاعات یک سازمان برای قرارگیری در فضای آنلاین باید در قالب یک پورتال سازمانی پیکربندی شوند. سازمان ها برای بهبود و سرعت بخشیدن به فعالیت های خود از پورتال های سازمانی استفاده می کنند. به عبارتی پورتال ها صفحه ای از وب و درگاهی هستند که کاربر با توجه به امکانات فراهم شده و بدون نیاز به حضور فیزیکی می تواند نیازهای خود را برطرف کند.
وب سایت شرکتی
امروزه شرکت ها و کارخانه ها برای معرفی برند خود، ایجاد راه های ارتباطی و نمایش نمونه کارهایشان برای مشتریان، تبلیغات را از طریق اینترنت و با راه اندازی سایت شرکتی بهبود می بخشند و از هزینه های گزاف تبلیغات برشور و کاتولوگ و ... رهایی می یابند.
به طور کلی نقش سایت ها در اطلاع رسانی به مراتب بهتر از کاتالوگ هاست. در وبسایت ها شما می توانید به حجمی زیادی از تصاویر، فیلم، صوت، انیمیشن و... دسترسی داشته باشید، در حالی که در کاتالوگ فقط می توانید متن و چند تصویر جای دهید. همچنین شما می توانید هرروز مطالب سایتتان را به روز کنید یا تغییر دهید، در حالی که برای تغییر کاتالوگ ها باید هزینه های زیادی برای طراحی، چاپ، انتشار و... بپردازید.
پس وبسایت ها مقرون به صرفه تر هستند و کاربران زیادی را به سمت شما می فرستند. همچنین موتورهای جستجو بدون هیچ هزینه ای برای کسب و کار شما بازاریابی می کنند. وب سایت ها در تمام ساعات شبانه روز می توانند به مشتریان و کاربران خدمات ارائه دهند و طیف گسترده ای از مشتریان را مجذوب فعالیت و خدمات خود کنند.
تیم نمووب با آشنایی کامل از فضای رقابتی دنیای مجازی، منطبق بر اصول و تکنولوژی های روز دنیا بهترین طراحی وب سایت را برای شما به ارمغان می آورد و شما را از سایر رقبا متمایز می سازد. برای طراحی وب سایتتان با ما تماس بگیرید.
1400 1401 | کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت نمووب محفوظ می باشد