info@nemovweb.ir 09022757590 نمووب
بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا یک رویکرد استراتژیک در بازاریابی است که با هدف ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و مداوم با محصول یا خدمات صورت می‌گیرد. این کار برای جذب و حفظ مخاطب و در نهایت حرکت به سوی سودآوری از مشتری انجام می‌شود.

بازاریابی محتوا(Content Marketing) چیست؟

یکی از زیر مجموعه های مهم دیجیتال مارکتینگ به بازاریابی محتوا اختصاص دارد که یک نوع بازاریابی اینترنتی online Marketing و یک اصطلاح جدید است که با هدفی مشخص از تکنیک ها و استراتژی های قدرتمند برای تولید محتوای مرتبط، مفید و سازگار متمرکز شده، تا با ایجاد تعامل با مخاطبان آنها را به مشتریان سودمند تبدیل کند.  

بازاریابی محتوا یکی از مطرح ترین روش ها برای جذب مشتری و اعتماد سازی میان کاربران شناخته می شود و علاوه بر این عملیات برندینگ و فروش محصولات هم با این روش انجام پذیر است.

بیشتر مردم قبل از خرید محصول در مورد آن تحقیق می کنند و پس از جستجو وارد صفحه ای خواهند شد که اطلاعات جامعی درباره محصول داده و در انتها به کاربر پیشنهاد خرید را هم می دهد. به همین پیشنهادهای خرید و آشنایی ها با خدمات یک برند در یک مقاله یا فیلم، بازاریابی گفته می شود.

تعریف بازاریابی محتوا از دیدگاه دمین رایان:

بازاریابی محتوا با ارضاء سریع و لحظه‌ای نیاز به اطلاعات در مشتریان بالقوه، برای آن‌ها ارزش می‌آفریند.

بازاریابی محتوا، مشتریان بالقوه را بدون فشار برای خرید، "با محصول" جذب و درگیر (Engage) می‌کند.

تعریف بازاریابی محتوا از دیدگاه جو پولیتزی :

بازاریابی محتوا فرآیندی در کسب و کار است که به تولید محتوای گیرا و مجاب‌کننده و توزیع آن برای جلب توجه، جذب و درگیرکردن یک گروه مشخص هدف از مخاطبان، با هدف برانگیختن اقدام‌های سودآور در مشتریان می‌پردازد.

تاریخچه بازاریابی محتوا

شاید تصور کنید تاریخچه بازاریابی محتوا به 50، 70 و یا حداکثر به 90 سال برسد. اما باید گفت که این تصور اشتباه است؛ به طور عام محتوا به نقاشی انسان‌های اولیه روی غارها بازمی‌گردد اما به طور رسمی می‌توان نقطه آغاز فعالیت‌های بازاریابی محتوا را دهه 1730 میلادی دانست؛ زمانی که مردی به نام بنجامین فرانکلین سالنامه‌ای را منتشر کرد که به واسطه آن می‌خواست مردم را از محتوای مورد نظر خود با خبر سازد. او فکر می‌کرد که چنین راهی می‌تواند دیدگاه مردم را تغییر دهد و حتی آن‌ها را به استفاده از این روش برای معرفی فعالیت‌هایشان ترغیب کند. این اتفاق را می‌توان اولین اتفاق در تاریخچه بازاریابی محتوا دانست.

سال‌ها است که کسب و کارها و افراد با ایجاد محتوای رایگان یا ارزان قیمت سعی در جلب توجه دیگران کرده‌اند و تلاش‌هایی در راستای بازاریابی محتوا در طول چند صد سال گذشته صورت گرفته است. باید دانست که اگر چه روش‌های بازاریابی محتوا در طول این چند صد سال تغییر کرده، اما فرمول تولید محتوای عالی تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است؛ فرمولی که منجر به صف گرفتن مردم برای خرید محصولات یک کسب و کار می‌شود.

با گذر از تاریخچه بازاریابی محتوا باید گفت که در دنیای مدرن بازاریابی محتوا همواره از سه بخش کلی یا سه مرحله تشکیل شده است؛ در مرحله اول نقاط حساس مشتری که اصطلاحاً نقاط درد نامیده می‌شوند، باید شناسایی شوند. در مرحله دوم این نقاط درد باید با طرح سؤالات و گزاره‌هایی تحریک شوند و در نهایت در مرحله سوم، کسب و کار به عنوان یک قهرمان وارد میدان می‌شود.

انواع بازاریابی

بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

 مشتری در جستجوی محصول و رفع نیاز خود است که صاحبان کسب و کار با شناخت نیاز مشتری محصولی را تولید می کنند. یعنی صاحبان کسب و کار سعی می‌کنند با استفاده از تکنیک‌هایی همانند آهنربا، مشتریان را جذب خود کنند و مشتری به دنبال آنها برود. بازاریابی محتوا در این بخش کارآمد است و نقش بسزاییی در جذب مخاطب و فروش محصولات دارد.

بازاریابی درون‌گرا مدلی نیست که شما بخواهید آن را انتخاب و از همان روز اول این‌گونه عمل کنید، بلکه برای رسیدن به این مرحله از بازاریابی، کسب و کار شما نیاز به تلاش مستمر و فعالیت حرفه‌ای در طول بازه زمانی بلند مدت است. بسیاری از کسب و کارها در ابتدا از روش‌های بازاریابی برون‌گرا استفاده می‌کردند و پس از اینکه به ایده‌آل در تعداد فروش و یا برندسازی می‌رسیدند آن را رها می‌کردند تا بر روی تکنیک‌های جذب مشتری برای بازاریابی درون‌گرا تمرکز کنند. اما به هر حال با آشنا شدن با روش‌های آن می‌توانید مرحله به مرحله از ابتدای کسب و کار خود نیز از آن استفاده کنید تا پس از یک بازه زمانی به نتیجه دلخواه برسد.

بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing): در این نوع بازاریابی کسب و کارها محصولی را تولید می کنند و به دنبال مشتریان می گردند تا محصول خود را به فروش برسانند.

هر کسب و کار با استفاده از روش‌هایی سعی می‌کند با مشتری (Customer) ارتباط برقرار کند. دست‌فروشی که در بازار نام و قیمت محصولاتش را بلند فریاد می‌زند و هم شرکتی که بیلبورد‌های تبلیغاتی بزرگ سطح شهر را کرایه کرده است، هر دو در حال استفاده از روش‌های بازاریابی برون‌گرا هستند. در این مدل مشتری هیچ اطلاع و آمادگی از خدمات کسب و کار شما ندارد و تنها با یک روش مانند تبلیغ مستقیم، امکان دارد توجه‌اش جلب شده و مشتری خدمات شما شود. این مدل بازاریابی، هدف‌مندی خاصی را دنبال نمی‌کنند و صرفا با هزینه‌های بسیار بالا سعی می‌کنند در یک جامعه آماری گسترده، تعدادی مشتری جذب کنند.

بنابراین با این توصیفات، کسب‌وکاری را در فضای دیجیتال نمی‌توان یافت که بدون استفاده از محتوا بتواند به کار خود ادامه دهد. وب‌سایت شما زمانی ارزش‌آفرین است که کاربران آن‌را بررسی و با آن ارتباط برقرار کنند. این تعامل بوجود نمی‌آید مگر، محتوایی درست و اصولی در دسترس کاربر قرار گیرد.

ویژگی تولید محتوا با هدف بازاریابی چسیت؟

در وهله اول باید سعی کنیم مخاطبان زیادی مورد هدف قرار دهیم و به آن ها بقبولانیم که این محصول، برند یا خدمات برای شما هم مفید است و به آنها بفهمانیم که چقدر به این محصول یا خدمات نیاز داشتند، در صورتی که هیچگاه نمی دانستند.

امروزه تمامی کسب و کارها برای پیشرفت در کارشان و جذب مخاطبان بیشتر می توانند استراتژی تولید محتوا را به کار بگیرند. پس در بازاریابی محتوا هدف آشنایی کاربران و مخاطبان به طور نامحسوس با محصولات و خدمات و در نهایت تبدیل آنها به مشتری می باشد. همچنین باید محتواهایی را به کار ببرید که بازدیدگان سایت را راغب به بازدید دوباره کند و هدف شما برای تولید محتوا مشخص باشد تا بازاریابی محتوای شما از الگویی صحیحی پیروی کند.

هدف گوگل این است که مرتبط‌ترین و با کیفیت‌ ترین اطلاعات را با جست‌وجوهای کاربران تطبیق دهد. اما اگر محتوایی با چنین ویژگی‌هایی تولید و توزیع نکنید، شانسی برای رتبه‌یابی نخواهید داشت و از چشم کاربران دور خواهید ماند. بنابراین باید زمان زیادی برای تولید محتوا گذاشته شود تا محتوای پرمعنا و جذاب تولید شود و مخاطب آن چیزی را که می خواهد پیدا کند.

به روز نگه داشتن سایت با محتوای جذاب و مفید در بهینه سازی موتورهای جستجو تاثیر بسزایی دارد که باعث افزایش رتبه برتر در موتورهای جستجو می شود و احتمال انتخاب آن توسط کاربر افزایش می یابد.

بنابراین تولید محتوای مفید است که دید و نگرش مخاطبان را به یک چیز عوض می کند و در خوب یا بد جلوه دادن عنصری حکمرانی می کند.

استراتژی های بازاریابی محتوا؟

۱- تعیین اهداف برنامه‌ریزی

پیش از اقدام به برنامه ریزی، باید هدف خود را ایجاد محتوا مشخص کنید.

۲- شناخت مخاطب هدف

برای ایجاد یک برنامه موفق باید مخاطبین هدف خود را مشخص کنید و با شناخت مخاطبین هدف خود می توانید محتوای مرتبط و ارزشمند برای آنها ایجاد کنید.

۳- تعیین یک سیستم مدیریت محتوا

یک سیستم برای مدیریت محتوا، انتشار و... در نظر بگیرید. در ایران سیستم مدیریت محتوای وردپرس محبوبیت زیادی دارد.

۴- استخدام نیروی محتوا

برای موفقیت در بازاریابی محتوا به نیروهای مختلفی از جمله: وبلاگ نویس، مدیر شبکه های اجتماعی، مدیر سئو، گرافیست و... نیاز دارید.

۵- ایده‌ پردازی و خلاقیت

برای ایجاد محتوای مناسب باید خلاق و ایده پرداز باشید و از ابزارهای مربوطه استفاده کنید.

۶- مشخص کردن نوع تولید محتوا

برای تولید محتوا گزینه های زیادی وجود دارد که به سه دسته کلی تقسیم می شوند: متنی، صوتی، بصری. شما با ترکیب این دسته ها می توانید بهترین و به روزترین محتواها را ایجاد کنید.

۷- انتشار محتوا و مدیریت آن

پس از اینکه یک محتوای بالقوه تولید کردید، وقت آن است که محتوایتان در دسترس مخاطبان قرار دهید؛ و این به شما بستگی دارد که محتوایتان را در کجا به اشتراک بگذارید تا با مخاطبان ارتباط ایجاد کنید.

محتوای تولید شده را می توانید در شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو، ایمیل و... منتشر کنید که مدیریت و سازماندهی آنها پس از انتشار مهمی می باشد.

چرا استراتژی بازاریابی محتوا مهم است؟

۱-  ایجاد اعتماد در بازدیدکنندگان

هنگامی که مخاطبان محتوای یک برند را به طور مداوم میخوانند، دیدگاهشان نسبت به آن برند عوض می شود و اگر مخاطبان به اطلاعاتی که می دهید، اعتماد کنند، احتمال خرید محصولات توسط این افراد بیشتر می شود.

۲- آگاهی از برند (Brand Awareness)

یکی از مهم ترین اهداف بازاریابی محتوا افزایش آگاهی از آن برند می باشد؛ تا مخاطبین محتوای تولید شده را ببینند و واکنش نشان دهند.

۳- بهبود سئو (SEO)

تولید محتوای با کیفیت در جذب مخاطبان سایت موثر است و با توجه به تغییر الگوریتم های موتورهای جستجو شما باید محتوای خود را به روز کنید تا جزء رتبه های برتر نتایج جستجو قرار بگیرید.

۴- تولید Lead یا سرنخ (مشتری راغب) بازاریابی

وقتی کسی برای نخستین بار پرسشی درمورد محصولات یا کسب و کار شما می پرسد که ممکن است به مشتری شما تبدیل شود، لید یا سرنخ می گویند. مهم ترین هدف اغلب کسب و کارها تولید  leadبه عنوان ماحصل بازاریابی محتواست.

۵- جذب مخاطبین ایده‌آل

سرنخ ها یا Leadها در فرآیند بازاریابی نقش مهمی را ایفا می کنند. شما باید خریداران واقعی و کسانی که محتوای شما را دنبال می کنند را جذب و بر روی آنها سرمایه گذاری کنید.

۶- تبدیل بازدیدکنندگان به Lead با استفاده از تکنیک پرورش lead

Lead ها را از طریق سفر مشتری (customer journey) ایجاد کنید. مسیر تبدیل شدن یک مشتری بالقوه به مشتری واقعی (و سپس مشتری وفادار)، معمولاً مسیری طولانی و چندمرحله‌ای است؛ مسیری که می‌توان آن را به یک سفر تشبیه کرد.

اصطلاح سفر مشتری (Customer Journey) هم بر اساس این استعاره رواج یافته است: سفر از نقطه‌ی ناآشنایی تا خرید و شکل‌ گرفتن رابطه‌ی عمیق. تجزیه و تحلیل سفر مشتری یکی از اقدامات مفید برای افزایش نرخ تبدیل، رشد برند شما و یا افزایش فروش می‌باشد. اینکار کمک می‌کند تا هر مرحله از تجربه خرید برای هدایت مشتریان بالقوه به سمت و سوی مورد نظر ما آسان تر شود.

۷- اشتراک‌گذاری محتوا توسط بازدیدکنندگان

اشتراک گذاری محتوای تولید شده توسط مشتریان و Lead ها، به صورت فوروارد ایمیل، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و... یکی از راهکارهای افزایش دیده شدن شما می باشد.

وقتی محتوا را به رایگان به اشتراک می‌گذارید، به کسب ‌و‌کار خود اجازه می‌دهید تا در ذهن خوانندگان وبلاگ اعتمادسازی کند. هرچه باشد شما نکات و اطلاعات کسب‌ و‌کاری را که در آن فعالیت می‌کنید، به رایگان در اختیار مخاطبان می‌گذارید. پس چرا به شما اعتماد نکنند؟

۸- دلیل قانع‌کننده برای بازگشت افراد به وب‌سایت شما

تولید محتوای مفید و مرتبط به صورت منظم، منجر به بازگشت مخاطبان برای دریافت مطالب جدید می شوند و اغلب افراد به وب سایت هایی که می شناسند و اعتماد دارند، برمیگردند.

۹- هم ‌راستا با سایر استراتژی‌های بازاریابی

برای موفقیت در سایر استراتژی های بازاریابی مانند بهینه سازی موتورهای جستجو (seo)، بازاریابی در شبکه اجتماعی و... همگی تحت تاثیر محتوای خوب و با کیفیت می باشند.

۱۰- افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

بازاریابی محتوا امری زمان بر می باشد و نسبت به روش های سنتی مقرون به صرفه تر بوده و تاثیر گذاری بیشتری دارد و با گذشت زمان به نتیجه دلخواه می رسید.

ما می‌توانیم با توجه به بودجه و اهداف سازمان شما، نزدیک‌ترین مسیر را برای هوشمندسازی کسب و کار شما تدوین نماییم.وبسایت در حال بروزرسانی می باشد
مشاوره از طریق واتساپ

honor honor honor

1400 1401 | کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت نمووب محفوظ می باشد